המדריך האולטימטיבי להבנת מערכת התגמולים ברשת הביטקוין:

בנוף המתפתח של עולם המטבעות הדיגיטליים, ביטקוין, המטבע הדיגיטלי הראשון והגדול ביותר מכהן כמגדלור של חדשנות והתפתחות פיננסית עבור עולם הקריפטו. בליבת הרשת טמון מנגנון קריטי וחיוני: מערכת התגמולים של רשת הביטקוין.

המדריך האולטימטיבי להבנת מערכת התגמולים ברשת הביטקוין:

• מבוא לתגמולים בלוק ביטקוין 
• ההיסטוריה של תגמולים בלוק ביטקוין
• תפקידם של כורי ביטקוין
• גורמים המשפיעים על תגמולים של ביטקוין
• ההשפעה של תגמול בלוק ביטקוין על השוק
• אסטרטגיות למקסום תגמולים בלוק ביטקוין
• סיכום

בנוף המתפתח של עולם המטבעות הדיגיטליים, ביטקוין, המטבע הדיגיטלי הראשון והגדול ביותר מכהן כמגדלור של חדשנות והתפתחות פיננסית עבור עולם הקריפטו. בליבת הרשת טמון מנגנון קריטי וחיוני: מערכת התגמולים של רשת הביטקוין. מאמר זה מתעמק במורכבות של מה זה תגמולים עבור כריית בלוקים ברשת ומציע תובנות לגבי מטרתם, ההיסטוריה וההשפעה העמוקה שיש להם על השוק ועל עתיד הביטקוין.

 

מבוא לתגמולים בכריית ביטקוין: 

מה זה בכלל תגמול עבור כריית בלוקים ברשת הביטקוין?
 תגמול עבור כריית בלוק מתייחס לכמות מטבעות הביטקוין המוענקת לכורים עבור כל בלוק שהם מוסיפים בהצלחה לשרשרת הבלוקים שנקראית – בלוקצ׳יין. תגמולים ברשת הביטקוין מתקבלים אחת ל-10 דקות בממוצע, ומשמשים כאבן היסוד של רשת הביטקוין. אותם תגמולים עבור כריית בלוקים ברשת הביטקוין מאפשרים את היווצרותם של מטבעות חדשים ושחרורם לעולם. תגמולים אלו מספקים תמריצים לכורי הרשת בכדי שישקיעו את כוח החישוב העצום שהרשת דורשת בכדי לאבטח ולאמת את העסקאות שמבוצעות על גבי הרשת. 

היסטוריה והבנת מנגנון התגמולים עבור כריית ביטקוין לאורך השנים: 

האבולוציה של תגמולים ברשת הביטקוין החלה בראשית דרכה אי שם בשלהי שנת 2009, כשרשת הביטקוין נולדה ושוחררה ע״י הדמות האנונימית – ׳סאטושי נקאמוטו׳. בתחילת דרכה של רשת הביטקוין התגמול עבור כריית בלוקים עמד על כ-50 מטבעות ביטקוין אשר שוחררו אחת ל-10 דקות בממוצע, אותם מטבעות הועברו ע״י הרשת אל אותו כורה שהצליח לפצח את הבעיה המתמטית שמבטיחה את אישור הבלוק והוספתו לרשת הבלוקצ׳יין. 

מאז שנת 2009 עברה הרשת מספר שינויים (שנקבעו מראש בפרוטוקול), והתגמול עבור כריית בלוקים אינו נשאר קבוע, אחת ל-210,000 בלוקים (בערך אחת ל-4 שנים) מתרחש שינוי קבוע ומוגדר מראש במנגנון של רשת הביטקוין אשר נקרא ׳אירוע החצייה׳.

בשנת 2012, באירוע החצייה הראשון, נחצה התגמול עבור כריית בלוק והוספתו לרשת בחצי, מה שהוביל לשחרורם של כ-25 מטבעות חדשים עבור כל בלוק. אירוע נוסף התרחש בשנת 2016 שחצה את התגמול בחצי ל-12.5 וכך בחזרתיות מופתית התגמול עבור כריית מטבעות נחצה לחצי אחת ל-4 שנים. נכון לזמן כתיבת שורות אלו התגמול עומד על כ-6.25 מטבעות ביטקוין עבור כל בלוק שנכרה, וממש בקרוב (בפעם הרביעית), באפריל 2024 אירוע החצייה יתרחש ויחתוך בחצי את התגמול לסך של 3.125 מטבעות ביטקוין עבור כל בלוק. מנגנון זה עוזר לשלוט באספקת הביטקוין, מה שהופך אותו למטבע דפלציוני עם היצע כולל מוגבל של 21 מיליון מטבעות.

התפקיד המכריע של הכורים באקוסיסטם של רשת הביטקוין: 

הכורים הם עמוד השדרה של רשת הביטקוין, אותם כורים (שיכולים להיות אינדיבידואלים או חברות) עוסקים בהשקעת מאמצים חישוביים מורכבים לפתרון חידות קריפטוגרפיות. הצלחה במאמצים אלו מביאה להוספת בלוקים חדשים לבלוקצ'יין, שעליהם מתוגמלים הכורים עבור כריית בלוק ובעמלות הרשת. תהליך זה לא רק מאבטח את הרשת אלא גם שומר על הארכיטקטורה המבוזרת של רשת הביטקוין ובנוסף מונע מישות מרכזית אחת להשיג שליטה על ספר העסקאות המתעד את כלל הפעילות על גבי הרשת – הנקרא בלוקצ׳יין. 

השפעות השוק וצפי עתידי:

תגמולים עבור כריית בלוקים ברשת  הביטקוין משפיעים באופן משמעותי על דינמיקת ההיצע והביקוש של הביטקוין, כאשר אירועי חצייה מובילים בדרך כלל להגדלת ערך השוק עקב הירידה בקצב הייצור של מטבעות ביטקוין חדשים. עם זאת, אתגרים כמו הפחתת התגמולים וההשפעה הסביבתית של פעילות הכרייה מעלים שאלות לגבי הקיימות העתידית של מנגנון התגמול הזה. חידושים עתידיים ושיפורי מדרגיות הם חידושים קריטיים להתמודדות עם אתגרים אלה בכדי להבטיח את אורך החיים והיעילות של הרשת.

אסטרטגיות למקסום רווחים בכריית מטבעות ביטקוין חדשים: 

לא הכל מתחיל ונגמר במחיר השוק של הביטקוין, כורים יכולים להשתמש באסטרטגיות שונות כדי לשפר ולהגדיל את הרווחיות העסקית שלהם. בין הפתרונות הכורים יכולים להצטרף למאגרי כרייה משותפים (Mining Pools) בהם הם מאגדים את כוח המחשוב שלהם עם כורים נוספים, השקעה בחומרה מתקדמת וביצוע אופטימיזציה וייעול של תהליכי הכרייה. כמו כן, הישארות מעודכנת לגבי התפתחויות ברשת והשתתפות עקבית בכרייה יכולות לשפר את הסיכויים לזכות בתגמולים עבור כריית בלוקים ברשת, שבסופה תורמת לאבטחה הכללית ולחוסנה של רשת הביטקוין. 

לסיכום, תגמול עבור כריית בלוקים ברשת הביטקוין הוא חלק בלתי נפרד מהתפקוד והאבטחה של רשת הביטקוין, תגמול זה מעודד כורים לתמוך באימות עסקאות ובשלמות הרשת בכך שהם מקדישים כוח עיבוד רב וצריכת חשמל עבור מטרה זו. ככל שרשת הביטקוין ממשיכה להתפתח, הבנת המכניקה של מנגנון התגמול חיונית לכל מי אלו שחוקרים ומעמיקים בעולם הקריפטו ובהבנה בביטקוין בפרט, בין אם ככורים, משקיעים או מתעניינים שצורכים ידע.

לקריאה על כריית ביטקוין.

אלטשולר שחם הוריזון בע"מ, ח.פ. 515730695, בעלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב שמספרו 57767. החברה ו/או מי מטעמה אינם בעלי רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. אין באמור משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין באמור משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במוצרים או מכשירים פיננסיים כלשהם ואין בדברים משום הזמנה ו/או הצעה לביצוע פעולות במוצרים הנזכרים. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי ו/או לכך שהשקעה במטבעות דיגיטליים לא תגרום להפסד, ואף עד מלוא סכום ההשקעה. תחום המטבעות הדיגיטליים כרוך בחוסר וודאות רגולטורי, מיסויי ויישומי על ידי גופים שונים עמם נדרשים יחסי גומלין לצורך ביצוע פעולות, ועל מבצע פעולות במטבעות דיגיטליים להתייעץ עם יועצים מתאימים לפני ביצוע פעולות, על מנת להבין את מלוא השלכות פעולתו ואפשרותו להיפרע מהמטבעות בגין כך. החברה לא תהיה אחראית לכל נזק, ישיר או עקיף, שיגרם, אם יגרם, לצד כלשהו, כתוצאה מהסתמכות על מידע שנמסר על ידי החברה והעושה במידע שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד. החברה עשויה להיות מעורבת במגוון שירותים בתחום השירותים הפיננסיים, ובכלל זה בקשר למטבעות דיגיטליים, המכשירים הפיננסים והנכסים האמורים, וכן עשויה לקבל תגמול בגין שירותיה. מבלי לגרוע מכלליות האמור, החברה עשויה להחזיק ולסחור ובכלל זה במגמת קניה או במגמת מכירה עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה במוצרים או במכשירים הפיננסיים העולים מהמידע.

רוצים להצטרף אלינו? השאירו פרטים:

מילון מונחים

נלמד להכיר טוב יותר את עולם ההשקעות