פוליגון

הגיע הזמן להבין - מה זה פוליגון!​

תעודת הזהות של פוליגון:

• סימול: Polygon – MATIC 
תאריך לידה: אוקטובר 2017
הורים: Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal, Anurag Arjun, and Mihailo Bjelic
תעודת לידה: https://tinyurl.com/ezje2n4s
מנגנון הסכמה: הוכחת ההחזקה (Proof of Stake)
סך מטבעות שיווצרו אי פעם: 10,000,000,000
יחידת מידה קטנה: Gwei (1/1,000,000,000 ETH) – בדומה לאתריום.

פוליגון - מה זה בכלל?

הקדמה:

פוליגון (לשעבר מאטיק – Matic) נוצר במקור להציע פתרון להגדלת וייעול השימוש ברשת האתריום כשכבה שנייה (Layer-2), אך עם הזמן רשת פוליגון התפתחה להיות רשת עצמאית הפועלת במקביל לרשת האתריום. רשת פוליגון עברה מיתוג מחדש ב2021 והחליפה את שמה מ-מאטיק (Matic) לפוליגון (Polygon).

• רשת פוליגון כרשת עצמאית: רשת הבלוקצ׳יין של פוליגון משתמשת במנגנון הוכחת ההחזקה (PoS) על מנת לאשר ולייצר מטבעות חדשים, הרשת משתמשת ב-״מנוע״ של רשת האתריום – Etheruem Virtual Machine (EVM) ויכולה לתמוך בחוזים חכמים, אפליקציות מבוזרות, משחקים, זירות מסחר ל-NFT ועוד.

 רשת פוליגון כרשת שכבה שניה: רשת הבלוקצ׳יין פוליגון פועלת בכדי לייעל, להוזיל ולהגדיל את השימוש על גבי רשת האתריום – ללא התפשרות ופגיעה באבטחה של רשת האתריום. דבר זה מתאפשר ע״י כך שהרשת פועלת ׳כרשת צד׳ הפועלת במקביל לרשת האתריום ועוזרת לה לאשר עסקאות.

בריף היסטוריה קצר:

2019: פוליגון (מאטיק לשעבר) מגייסת 5 מיליון דולר מקוינבייס וחברות הון סיכון נוספות.

אפריל 2020: פוליגון משיקה את רשת הבטא שלה ומאפשרת למפתחים להתחיל לבנות עליה.

אוגוסט 2020: פוליגון מגייסת בסיבוב פרטי נוסף עוד 6.5 מיליון דולר.

פברואר 2021: רשת הבלוקצ׳יין עושה מיתוג מחדש ומשנה את שמה הישן – Matic לשם המוכר – Polygon.

מאי 2021: פוליגון ופלטפורמת ה-NFT הידועה OpenSea יוצאים בשיתוף פעולה ומאפשרים מסחר של יצירות אמנות על גבי הרשת (עד אז אופנסי פעלו רק על אתריום).

יוני 2021: פוליגון משיקה את פלטפורמת ה-DeFi שלה שנקראת QuickSwap המאפשרת החלפה ומסחר במטבעות ERC-20 בזריזות, יעילות ועלויות נמוכות.

מה זה Layer-2?

בטכנולוגיית הבלוקצ׳יין, ״שכבה״ (A Layer) מתייחסת לרמה של ארכיטקטורה ברשת. אתריום לדוגמא – נחשבת כרשת ׳שכבה-1׳ (Layer-1), שהיא שכבת הבסיס שמטפלת ברוב עיבוד העסקאות והאחסון של הרשת. עם זאת בגלל הביקוש הגבוה שעולה עם האימוץ החברתי, רשתות שונות כמו אתריום חוות עומסים בגלל הביקוש הרב – שעולה לפעמים לרשת בזמן ועמלות יקרות.

על מנת שנוכל ״לטפל״ בעלייה בביקוש, מפתחים ברחבי העולם עבדו על פתרונות שמטרתם תהיה להקל על העומס ברשת, להוזיל עלויות ולחסוך בזמן – הפתרון במקרה שלנו נקרא ׳פתרון שכבה-2׳ (Layer-2 Solution).

פתרון השכבה השנייה שואף להפחית את העומס על הרשת המרכזית, בכך שהוא פועל ׳כשרשרת צד׳ (Side Chain), שמעבדת עסקאות מחוץ לבלוקצ׳יין המרכזי (במקרה הנ״ל – אתריום) אך במקביל אליו, מה שמפחית את העומס ובדר״כ מוזיל עלויות.

• אנלוגיה לדוגמא:

חשבו על סניף דואר, במקום שכל בן אדם ישלח מכתב ליעד שונה וישלם עלות גבוה של משלוח ויחכה המון זמן, כל האנשים מגיעים לסניף הדואר, שולחים את המכתבים שלהם ובעת ההגעה הנמענים מגיעים לסניף קרוב לביתם ולוקחים את המכתבים. בשיטה דומה פועלת רשת פוליגון, היא מרכזת המון עסקאות ומאשרת אותם, לאחר מכן שולחת את הפרטים חזרה לרשת האיתריום ומפחיתה את העומס על המאמתים של הרשת. 

יתרונות וחסרונות של רשת הבלוקצ׳יין - פוליגון:

נתחיל ביתרונות:

• עמידה בפני עומס – פוליגון יכולה לעבד כאלף עסקאות בשניה, מה שהופך את הרשת לעמידה מאוד בפני עלייה בביקוש.
• אבטחה – רשת פוליגון נהנית מהאבטחה של רשת האתריום, דבר המקנה לה יתרון משמעותי לעומת רשתות בלוקצ׳יין אחרות.
• עלויות – עלות העסקאות ברשת פוליגון משמעותית זולות יותר מאשר רשת האתריום, העלות הממוצעת בפוליגון עומדת על כ-$0.001 לעומת $15 עמלה ממוצעת באתריום.

חסרונות:

• רמת ביזוריות – פוליגון עדיין נמצאת בשלבי בנייה, רוב המאמתים שלה מופעלים ע״י מספר קטן של חברות. בנוסף לצוות הפיתוח של פוליגון יש שליטה רבה על הרשת. אך עם זאת, הפרויקט שואף להיות מבוזר יותר ע״י הגדלת הקהילה והקלה על אופן השימוש במאמתים שיהיה נגיש לכולם.
• מורכבות – הארכיטקטורה של הבלוקצ׳יין דיי מורכבת, מה שיכול להקשות על מפתחים לבנות על הרשת.

לסיכום, רשת הבלוקצ׳יין פוליגון מציגה פתרון מבטיח של ׳שכבה שניה׳ לרשת האתריום, מציעה יכולת תפעול הדדית אל מול רשת האתריום (העברת נכסים בין הרשתות בצורה קלה ומאובטחת), מוזילה עלויות ומייעלת את תהליכי עיבוד העסקאות.
בסך הכל – פוליגון מייצג התפתחות טכנולוגית מרגשת, בנוסף הפרויקט צבר אהדה רבה מקהילת הקריפטו ונמצא בטופ 20 המטבעות כבר תקופה רבה, מעניין לראות לאן יגיע בעתיד – אנחנו נמשיך לעדכן אתכם 🙂

מאמרים בתחום הקריפטו

מגוון מאמרים וכתבות על עולם הקריפטו, מוזמנים לקרוא!

תמונה של מטבע ביטקוין בצורת בנק, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא האם ביטקוין זה לפושעים בלבד?

׳קריפטו זה לפושעים בלבד׳ – כמה באמת משתמשים בביטקוין ומטבעות נוספים לשימושים לא חוקיים?

ביטקוין, המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי הראשון והגדול ביותר בשוק הקריפטו, זכה הן לפופולריות והן לשמצה מאז הצגתו לעולם בשנת 2009. אמנם זה נכון שמטבע הביטקוין ומטבעות נוספים אחריו שימשו לפעילות בלתי חוקית, אך חשוב לשים זאת בהקשר לשימוש הכולל שלו ולאופי הפשעים הפיננסיים בכלל.
תמונה של מטבע ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא השפעות מקרו כלכליות בשוק

ביטקוין והשפעתו הפוטנציאלית בגזרה המקרו-כלכלית:

ביטקוין, מטבע הקריפטו הראשון והבולט בעולם, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה במחיר ובאימוץ, שובה את תשומת ליבם של משקיעים רבים ומעורר לא מעט ויכוחים נוקבים בעולם הכלכלה והטכנולוגיה. אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של עלייתו הוא השפעתו הפוטנציאלית על המקרו-כלכלה העולמית. ככל שהפופולריות של עולם הקריפטו ממשיכה לגדול, כך גם גדל הצורך בשיטות אחסון שונות ואמצעי אבטחה בכדי להגן על אותם מטבעות ונכסים. השימוש במספר מפתחות פרטיים בארנקים מרובי חתימות מספק שכבת אבטחה נוספת עבור אותם מטבעות דיגיטליים ומבטל את הסיכון של נקודת כשל בודדת הקשורה בשמירה וקיום של מפתח פרטי אחד.
תמונה של ״ארנק״ ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא מה זה חתימות מרובות (multisig)

הגיע הזמן להבין – מה זה ארנק מרובה חתימות (Multisig)?

ארנק מרובה חתימות, הידוע בדרך כלל כ-Multisig או ׳ארנק משותף׳, הוא ארנק דיגיטלי שכפי שהשם מרמז, דורש מספר חתימות (2 ומעלה) בכדי לבצע בו עסקאות. ארנק Multisig משתמש במספר מפתחות פרטיים בכדי שיוכלו לגשת או להעביר ממנו נכסים. ככל שהפופולריות של עולם הקריפטו ממשיכה לגדול, כך גם גדל הצורך בשיטות אחסון שונות ואמצעי אבטחה בכדי להגן על אותם מטבעות ונכסים. השימוש במספר מפתחות פרטיים בארנקים מרובי חתימות מספק שכבת אבטחה נוספת עבור אותם מטבעות דיגיטליים ומבטל את הסיכון של נקודת כשל בודדת הקשורה בשמירה וקיום של מפתח פרטי אחד.
תמונה של מטבע ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא החידושים הטכנולוגיים שהובילו ליצירת הביטקוין

החידושים הטכנולוגיים שהובילו ליצירת הביטקוין:

ביטקוין היה המצאה מהפכנית שהציגה מספר מושגים חדשים לעולם. עם זאת, הוא לא היה הניסיון הראשון ליצור מטבע דיגיטלי. היו הרבה מטבעות דיגיטליים אחרים שפותחו עוד לפני הביטקוין, אבל אף אחד מהם לא הצליח באותו קנה מידה

מילון מונחים

נלמד להכיר טוב יותר את עולם ההשקעות

כתבו עלינו

כתבות ממיטב המומחים בתחום כותבים על הוריזון אלטשולר שחם ועל קריפטו

כניסתה של חברת הוריזון, הפלטפורמה לסחר במטבעות דיגיטליים של אלטשולר שחם, מהווה צעד משמעותי בהסדרה והמוסדיות של תחום זה עבור לקוחות ישראלים. כחברת בת של אלטשולר שחם, בית ההשקעות הוותיק והמוכר, הוריזון מציעה שירותי קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים תחת פיקוח רגולטורי של רשות שוק ההון.

20/05/2024
לוגו של אתר פיננקה

רכישת נכסים דיגיטליים מגורם שאינו מוכר ומפוקח עלולה להסתיים במפח נפש.
אלטשולר שחם הוריזון מציעה מנגנון ייחודי, שקוף ובטוח לרכישת נכסים דיגיטליים, בשיתוף המערכת הבנקאית.

20/05/2021
the marker logo

קצת רקע על הוריזון:
אלטשולר שחם הוריזון מציעים שירותים בתחום הקריפטו בשיתוף המערכת הבנקאית,
באמצעות השירות שהוריזון מציעים תוכלו לבצע רכישות ומכירות של מטבעות קריפטו בקלות, בביטחון רב ובנגישות למערכת הבנקאית.

23/04/2023
tradingil
חברת אלטשולר שחם הוריזון קיבלה מרשות שוק ההון רישיון קריפטו, רישיון מתן שירותים בנכס פיננסי מורחב.
מדובר ברישיון ראשון שניתן על ידי עמית גל, המפקח הנכנס, ורישיון שלישי לחברה בתחום הקריפטו.
14/12/2022
ice logo
הוריזון מבית אלטשולר שחם עשתה את הצעדים הראשונים של גוף פיננסי גדול בארץ לאימוץ קריפטו.
אירחנו את אילן שטרק, מנכ״ל החברה, לריאיון בגו׳נגל.
26/11/2021
crypto jungle logo

הוריזון מבית אלטשולר שחם תתמקד בנתיים בקנייה ומכירה של ביטקוין, איתריום ומגוון מטבעות נוספים.
המנכ״ל אילן שטרק: ״הפעילות תיעשה במעגל סגור עם המערכת הבנקאית״

08/12/2022
calcalist logo
כל המאמרים נטענו
טען עוד