אוואלנץ׳

הגיע הזמן להבין - מה זה אוואלנץ׳!​

תעודת הזהות של אוואלנץ׳:

• סימול: Avalanche – AVAX 
תאריך לידה: 21.09.2020
הורים: קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קורנל (Cornell) בראשות המפתח הראשי – Emin Gun Sirer
תעודת לידה: https://tinyurl.com/yc6vmnb7
מנגנון הסכמה: הוכחת ההחזקה (Proof of Stake)
סך מטבעות שיווצרו אי פעם: 720,000,000 מטבעות אוואקס.
יחידת מידה קטנה: nanoAVAX

אוואלנץ׳ - מה זה בכלל?

הקדמה:

אוואלנץ׳ – Avalanche (AVAX) היא פלטפורמת בלוקצ'יין חדשה יחסית שהושקה בשנת 2020. הפלטפורמה תוכננה לעמוד בגידול רב של משתמשים ובנוסף להיות יעילה, מהירה ורשת שתאפשר החלפה חלקה של נכסים בין פלטפורמות בלוקצ'יין שונות. בואו, נחקור ונבין מה זו רשת Avalanche, כיצד היא פועלת ומה הופך אותה לבולטת מפלטפורמות בלוקצ'יין אחרות. נדון גם ביתרונות ובחסרונות שלה ובמקרי השימוש הפוטנציאליים שלה בעתיד.

אז מה זה אוואלנץ׳ – Avalanche?

אוואלנץ׳ היא פלטפורמת בלוקצ'יין שנועדה לתת מענה לכמה מהמגבלות של פלטפורמות בלוקצ'יין קיימות כמו ביטקוין ואתריום. 

בניגוד לרוב הרשתות המוכרות (ביטקוין, אתריום וכו׳) רשת אוואלנץ׳ בנויה משלוש שרשראות בלוקים נפרדות כשכל אחת אחראית על תחום נפרד – X Chain, P Chain & C Chain.

• רשת X – רשת זו אחראית על העברת נכסים ומידע על גבי הבלוקצ׳יין ובנוסף אחראית על יצירת מטבעות חדשים ושחרורם אל הסירקולציה הקיימת.

• רשת P – רשת זו אחראית על ניהול הבלוקצ׳יין – מנעילת מטבעות (Staking) ועד לניהול ההחלטות שמתבצעות ע״י הקהילה והמשתמשים, בנוסף רשת זו אחראית על הקמת ויצירת ׳רשתות משנה׳ (Subnets). 

 רשת C – רשת זו תואמת ל-EVM (Ethereum Virtual Machine), רשת זו מאפשרת לכתוב חוזים חכמים בקלות ובהתאמה לרשת האתריום. ניתן לבנות על רשת זו אפליקציות מבוזרות ולהפעילן. בגלל שרשת זו פועלת במקביל לרשת האתריום, היא יכולה לעבד עסקאות שבוצעו על רשת האתריום במהירות רבה יותר ובעלות נמוכה יותר. 

בריף היסטוריה קצר:

יולי 2020: רשת אוואלנץ׳ Avalanche עולה לאוויר!

ספטמבר 2020: הפרויקט מגייס כ-42 מיליון דולר במימון ע״י גלאקסי דיגיטל ו-Bitmain

ינואר 2021: הפרויקט יוצר שיתוף פעולה עם מנפיקת הסטייבלים – Tether

אפריל 2021: הפרויקט מגייס בסבב גיוסים פרטי כ-230 מיליון דולר.

נובמבר 2021: שווי שוק של אוואלנץ׳ מגיע לשיא של כ-30 מיליארד דולר 🚀

המנגנון הייחודי של אוואלנץ׳:

אחת התכונות הייחודיות של אוואלנץ׳ היא יכולת התפעול ההדדית שלה (המינוח המדויק – תִּפְעוּלִיּוּת בֵּינִית). הרשת תוכננה להיות ניתנת להפעלה הדדית עם פלטפורמות בלוקצ'יין אחרות, מה שמאפשר החלפה חלקה של נכסים בין רשתות בלוקצ'יין שונות.

אוואלנץ׳ משיגה את יכולת הפעולה ההדדית  באמצעות טכנולוגיה הנקראת Avalanche-X-Chain, שיכולה לתמוך בהפעלה של רשתות משנה, או רשתות שנבנו בהתאמה אישית – ציבוריות ופרטיות. 

תכונה ייחודית נוספת של הרשת היא ההשהיה הנמוכה שלה. אוואלנץ׳ יכולה לעבד עסקאות בפחות משנייה אחת, קצב מהיר משמעותית מפלטפורמות בלוקצ'יין אחרות כמו ביטקוין ואתריום. ההשהיה הנמוכה הזו מושגת באמצעות שילוב של מנגנון הקונצנזוס של Avalanche-X ופרוטוקול Snowflake.

מה זה פרוטוקול Snowflake?

פרוטוקול Snowflake הוא פרוטוקול קונצנזוס שכבה-1 (Layer-1) ,הפרוטוקול פועל על ידי ״פירוק״ עסקאות לחתיכות קטנות הנקראות ״פתיתי שלג״ ועיבודן במקביל ברחבי הרשת. הפרוטוקול משתמש בתהליך קונצנזוס רב-סיבובי, שבו צמתים ברשת מצביעים על כל ׳פתית שלג׳ ומתכנסים להחלטה משותפת.

פרוטוקול Snowflake משמש בשלב הראשון של מנגנון הקונצנזוס של Avalanche, שבו הצמתים ברשת מתבקשים להצביע על תוקף העסקה. אם עסקה מקבלת מספר מספיק של הצבעות, היא נחשבת למאושרת וניתן להוסיף אותה לבלוקצ'יין.

שימושים פוטנציאליים לרשת הבלוקצ׳יין - Avalanche:

יכולת התפעול ההדדית (Interoperabillity) של הרשת (היכולת של שתי מערכות או יותר להחליף מידע ולעשות בו שימוש), זמן עיבוד העסקאות המהיר ויעילות צריכת האנרגיה של הרשת הופכים אותה למתאימה למגוון שימושים. סקרנו עבורכם כמה שימושים פוטנציאליים (שכבר קיימים) עבור הרשת:

• זירות מסחר מבוזרות (DeFi) – יכולת הפעולה של הרשת להעביר ולהחליף מידע בצורה יעילה ומהירה הופכת אותה לפלטפורמה אידיאלית עבור יישומי DeFi. אפליקציות DeFi הבנויות על הרשת יכולות להציע למשתמשים חלופה יעילה וחסכונית יותר לשירותים פיננסיים מסורתיים.

 משחקים – זמן ההשהיה הנמוך (Low Latency) והתפוקה הגבוהה של רשת אוואלנץ׳ הופכים אותה לאופציה אטרקטיבית עבור מפתחי משחקים. עיבוד העסקאות היעיל של הפלטפורמה יכול לאפשר משחק בזמן אמת ועסקאות במשחק תוך כדי כך שהמשחק מאפשר חווית משחק חלקה.

 מסחר בתדירות גבוהה – זמן עיבוד העסקאות המהיר של הרשת יכול להפוך אותה לאופציה אטרקטיבית למסחר בתדר גבוה,  HFT – High Frequency Trading הוא סוג של מסחר המסתמך על עסקאות מהירות ותכופות כדי להרוויח רווחים קטנים בכל עסקה. עם עיבוד העסקאות המהיר של אוואלנץ׳ והעמלות הנמוכות, חברות המתעסקות ב-HFT יכולות לבצע עסקאות במהירות וביעילות רבה יותר מאשר בפלטפורמות בלוקצ'יין אחרות (ביטקוין, אתריום וכו׳).

 העברת נכסים בין רשתות (Cross Chain) – לרשת אוואלנץ׳ יש יכולת להעביר נכסים בקלות בין רשתות בלוקצ'יין שונות, מה שמאפשר נזילות וגמישות רבה יותר.

לסיכום, אוואלנץ׳ זו פלטפורמת בלוקצ׳יין שתוכננה לעמוד בביקוש רב, תוך כדי שמירה על עלויות נמוכות וביצוע עסקאות בצורה מהירה מאוד. לרשת יש מספר תכונות ייחודיות שסקרנו ומעניין לראות כיצד תתרחב ולאן תגיע בעתיד הלא כ״כ רחוק.

חשוב לשים לב שבעוד שיש לרשת יתרונות ישנן מספר חסרונות גם כן (כמו כל דבר בחיים), הרשת עודנה חדשה יחסית לרשתות אחרות כגון ביטקוין ואתריום – ובנוסף רמת הריכוזיות של הרשת גבוהה יותר מביטקוין ואתריום. 

תמיד צריך לזכור שריכוזיות זה ספקטרום רחב – לא תמיד יש שחור או לבן, מצד אחד יש את רשת הביטקוין שנחשבת למבוזרת ביותר – ובצד הנגדי יש את הגופים המסורתיים כגון הבנקים שהם הריכוזיים ביותר. כל שאר רשתות הבלוקצ׳יין השונות נמצאות בספקטרום הרחב – כל רשת ורמת הביזוריות שלה.

מאמרים בתחום הקריפטו

מגוון מאמרים וכתבות על עולם הקריפטו, מוזמנים לקרוא!

תמונה של מטבע ביטקוין בצורת בנק, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא האם ביטקוין זה לפושעים בלבד?

׳קריפטו זה לפושעים בלבד׳ – כמה באמת משתמשים בביטקוין ומטבעות נוספים לשימושים לא חוקיים?

ביטקוין, המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי הראשון והגדול ביותר בשוק הקריפטו, זכה הן לפופולריות והן לשמצה מאז הצגתו לעולם בשנת 2009. אמנם זה נכון שמטבע הביטקוין ומטבעות נוספים אחריו שימשו לפעילות בלתי חוקית, אך חשוב לשים זאת בהקשר לשימוש הכולל שלו ולאופי הפשעים הפיננסיים בכלל.
תמונה של מטבע ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא השפעות מקרו כלכליות בשוק

ביטקוין והשפעתו הפוטנציאלית בגזרה המקרו-כלכלית:

ביטקוין, מטבע הקריפטו הראשון והבולט בעולם, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה במחיר ובאימוץ, שובה את תשומת ליבם של משקיעים רבים ומעורר לא מעט ויכוחים נוקבים בעולם הכלכלה והטכנולוגיה. אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של עלייתו הוא השפעתו הפוטנציאלית על המקרו-כלכלה העולמית. ככל שהפופולריות של עולם הקריפטו ממשיכה לגדול, כך גם גדל הצורך בשיטות אחסון שונות ואמצעי אבטחה בכדי להגן על אותם מטבעות ונכסים. השימוש במספר מפתחות פרטיים בארנקים מרובי חתימות מספק שכבת אבטחה נוספת עבור אותם מטבעות דיגיטליים ומבטל את הסיכון של נקודת כשל בודדת הקשורה בשמירה וקיום של מפתח פרטי אחד.
תמונה של ״ארנק״ ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא מה זה חתימות מרובות (multisig)

הגיע הזמן להבין – מה זה ארנק מרובה חתימות (Multisig)?

ארנק מרובה חתימות, הידוע בדרך כלל כ-Multisig או ׳ארנק משותף׳, הוא ארנק דיגיטלי שכפי שהשם מרמז, דורש מספר חתימות (2 ומעלה) בכדי לבצע בו עסקאות. ארנק Multisig משתמש במספר מפתחות פרטיים בכדי שיוכלו לגשת או להעביר ממנו נכסים. ככל שהפופולריות של עולם הקריפטו ממשיכה לגדול, כך גם גדל הצורך בשיטות אחסון שונות ואמצעי אבטחה בכדי להגן על אותם מטבעות ונכסים. השימוש במספר מפתחות פרטיים בארנקים מרובי חתימות מספק שכבת אבטחה נוספת עבור אותם מטבעות דיגיטליים ומבטל את הסיכון של נקודת כשל בודדת הקשורה בשמירה וקיום של מפתח פרטי אחד.
תמונה של מטבע ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא החידושים הטכנולוגיים שהובילו ליצירת הביטקוין

החידושים הטכנולוגיים שהובילו ליצירת הביטקוין:

ביטקוין היה המצאה מהפכנית שהציגה מספר מושגים חדשים לעולם. עם זאת, הוא לא היה הניסיון הראשון ליצור מטבע דיגיטלי. היו הרבה מטבעות דיגיטליים אחרים שפותחו עוד לפני הביטקוין, אבל אף אחד מהם לא הצליח באותו קנה מידה

מילון מונחים

נלמד להכיר טוב יותר את עולם ההשקעות

כתבו עלינו

כתבות ממיטב המומחים בתחום כותבים על הוריזון אלטשולר שחם ועל קריפטו

כניסתה של חברת הוריזון, הפלטפורמה לסחר במטבעות דיגיטליים של אלטשולר שחם, מהווה צעד משמעותי בהסדרה והמוסדיות של תחום זה עבור לקוחות ישראלים. כחברת בת של אלטשולר שחם, בית ההשקעות הוותיק והמוכר, הוריזון מציעה שירותי קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים תחת פיקוח רגולטורי של רשות שוק ההון.

20/05/2024
לוגו של אתר פיננקה

רכישת נכסים דיגיטליים מגורם שאינו מוכר ומפוקח עלולה להסתיים במפח נפש.
אלטשולר שחם הוריזון מציעה מנגנון ייחודי, שקוף ובטוח לרכישת נכסים דיגיטליים, בשיתוף המערכת הבנקאית.

20/05/2021
the marker logo

קצת רקע על הוריזון:
אלטשולר שחם הוריזון מציעים שירותים בתחום הקריפטו בשיתוף המערכת הבנקאית,
באמצעות השירות שהוריזון מציעים תוכלו לבצע רכישות ומכירות של מטבעות קריפטו בקלות, בביטחון רב ובנגישות למערכת הבנקאית.

23/04/2023
tradingil
חברת אלטשולר שחם הוריזון קיבלה מרשות שוק ההון רישיון קריפטו, רישיון מתן שירותים בנכס פיננסי מורחב.
מדובר ברישיון ראשון שניתן על ידי עמית גל, המפקח הנכנס, ורישיון שלישי לחברה בתחום הקריפטו.
14/12/2022
ice logo
הוריזון מבית אלטשולר שחם עשתה את הצעדים הראשונים של גוף פיננסי גדול בארץ לאימוץ קריפטו.
אירחנו את אילן שטרק, מנכ״ל החברה, לריאיון בגו׳נגל.
26/11/2021
crypto jungle logo

הוריזון מבית אלטשולר שחם תתמקד בנתיים בקנייה ומכירה של ביטקוין, איתריום ומגוון מטבעות נוספים.
המנכ״ל אילן שטרק: ״הפעילות תיעשה במעגל סגור עם המערכת הבנקאית״

08/12/2022
calcalist logo
כל המאמרים נטענו
טען עוד