עשרת הבנקים המובילים באימוץ קריפטו

תמונה של ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא עשרת הבנקים המובילים באימוץ ביטקוין
ביטקוין, המטבע הראשון והגדול בעולם, שלעיתים היה נשמע כמו מילה אסורה שמלווה בספקנות ובחוסר ודאות על ידי הגופים הפיננסים המסורתיים - כעת מאומץ ומאושר למסחר על ידי כמה מענקיות הבנקאות הגדולות בעולם. בפוסט זה אנחנו נסקור את עשרת הבנקים המובילים שלקחו לידיהם את האימוץ העולה וגובר של עולם הקריפטו.

הכירו את עשרת הבנקים המובילים באימוץ קריפטו בעולם (נכון למרץ 2023):

בנוף הפיננסי המתפתח של המאה ה-21, מוסדות בנקאיים מסורתיים החלו להפגין יכולת הסתגלות שהולכת וגוברת על ידי אימוץ עולם הקריפטו.

נכון לשנת 2023, 37 מתוך 50 הבנקים הגדולים בעולם, המהווים 74% מהכלל, החלו לתמוך במסחר בקריפטו או לתת שירותים הקשורים לעולם הקריפטו. הבנקים, הצליחו לאפשר זאת על ידי יצירת קשרים עם בורסות קריפטו כמו בינאנס, קוינבייס, נותני שירות נוספים ועוד – מה שמקל על העברה של כספים בין חשבונות בנק לקריפטו וחזרה. עם זאת, ראוי לציין שאף אחד מהבנקים הללו לא תומך כיום במסחר קריפטו קמעונאי ישירות מהפלטפורמות שלהם.

המחשה מעשית לרשת הברק:

עם זאת, המסע של הבנקים לאימוץ הקריפטו אינו אחיד ברחבי העולם. סין למשל, שומרת על עמדה נוקשה נגד מטבעות דיגיטליים כגון ביטקוין ואתריום. כל 13 הבנקים מסין מבין 50 המובילים אינם מאפשרים חיבור לבורסות קריפטו. עם זאת, סין מציגה מטבע קריפטוגרפי משלה בשליטה ממשלתית, עם ניסויים של היואן הדיגיטלי שכבר בעיצומם.

לא קיצונית כמו סין, אבל הודו – מדינה משמעותית נוספת בכלכלה העולמית, מפגינה גישה ׳זהירה׳ כלפי מטבעות דיגיטליים. הבנק המרכזי של הודו תמך בעבר באיסור מוחלט בשימוש במטבעות דיגיטליים אך ההחלטה שהתקבלה בשנת 2018 לאסור על בנקים לאפשר מתן שירותים במטבעות דיגיטליים בוטלה על ידי בית המשפט העליון.

ביטקוין, המטבע הראשון והגדול בעולם, שלעיתים היה נשמע כמו מילה אסורה שמלווה בספקנות ובחוסר ודאות על ידי הגופים הפיננסים המסורתיים – כעת מאומץ ומאושר למסחר על ידי כמה מענקיות הבנקאות הגדולות בעולם. בפוסט זה אנחנו נסקור את עשרת הבנקים המובילים שלקחו לידיהם את האימוץ העולה וגובר של עולם הקריפטו.

רשימת עשרת הבנקים המובילים באימוץ וסך הנכסים שלהם נכון למרץ 2023:

1. בנק JPMorgan Chase (ארה״ב)3.7 טריליון דולר 
2. בנק אוף אמריקה (Bank of America)3 טריליון דולר 
3. בנק Mitsubishi UFJ (יפן)2.9 טריליון דולר
4. בנק HSBC (בריטניה)2.86 טריליון דולר
5. בנק BNP Paribas (צרפת)2.84 טריליון דולר
6. בנק Crédit Agricole (צרפת)2.5 טריליון דולר
7. בנק Citigroup (ארה״ב)2.4 טריליון דולר
8. בנק Sumitomo Mitsui (יפן)1.9 טריליון דולר
9. בנק Mizuho (יפן)1.8 טריליון דולר
10. בנק Wells Fargo (ארה״ב)1.69 טריליון דולר

מחקר זה מעריך עד כמה ידידותי לקריפטו כל אחד מהבנקים ברשימה באמצעות הערכה האם הבנק מציע שירותי מסחר או האם הוא מספק את היכולת לקשר את החשבון השוטף של הלקוחות עם בורסות קריפטו מוסדרות כחוק לאותה מדינה. המשיכו לעקוב כשאנו מסקרים, חוקרים ומבינים לעומק את עולם המטבעות הדיגיטליים וכיצד מתעצבת המערכת הפיננסית-טכנולוגית של העתיד.

הוריזון נכסים דיגיטליים בע"מ, ח.פ. 515730695, בעלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב שמספרו 57767. אין באמור משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ו/או משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במוצרים או מכשירים פיננסיים או נגזריהם ו/או המלצה לביצוע פעולות כלשהן ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, במיוחד בשים לב לחוסר הוודאות הרגולטורי, המיסויי והיישומי לרבות אפשרות שימוש במטבעות הדיגיטליים או תוצריהם כלל. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי ו/או לכך שהשקעה ו/או פעולה במטבעות דיגיטליים לא תגרום להפסד, ואף עד מלוא סכום ההשקעה. תוכן זה הינו בגדר תוכן פרסומי ואינו מהווה הצעה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא והוא מפורסם כמידע כללי בלבד. הוריזון נכסים דיגיטליים בע"מ אינה אחראית לנכונותם או לשלמותם של התכנים המוצגים.

רוצים להצטרף אלינו? השאירו פרטים:

מילון מונחים

נלמד להכיר טוב יותר את עולם ההשקעות