ביטקוין והשפעתו הפוטנציאלית בגזרה המקרו-כלכלית:

ביטקוין, מטבע הקריפטו הראשון והבולט בעולם, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה במחיר ובאימוץ, שובה את תשומת ליבם של משקיעים רבים ומעורר לא מעט ויכוחים נוקבים בעולם הכלכלה והטכנולוגיה. אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של עלייתו הוא השפעתו הפוטנציאלית על המקרו-כלכלה העולמית. ככל שהפופולריות של עולם הקריפטו ממשיכה לגדול, כך גם גדל הצורך בשיטות אחסון שונות ואמצעי אבטחה בכדי להגן על אותם מטבעות ונכסים. השימוש במספר מפתחות פרטיים בארנקים מרובי חתימות מספק שכבת אבטחה נוספת עבור אותם מטבעות דיגיטליים ומבטל את הסיכון של נקודת כשל בודדת הקשורה בשמירה וקיום של מפתח פרטי אחד.

ביטקוין והשפעתו הפוטנציאלית בגזרה המקרו-כלכלית:

ביטקוין – המטבע הדיגיטלי הגדול והבולט בעולם, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה במחיר ובאימוץ ששבתה את תשומת ליבם של משקיעים רבים. עם העלייה בעניין ובאימוץ, המטבע הצליח לעורר לא מעט ויכוחים נוקבים בעולם הכלכלה והטכנולוגיה. אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של עלייתו הוא השפעתו הפוטנציאלית על הגזרה מקרו-כלכלה העולמית. 

בואו נצלול ונבחן את ההיבטים שקהל המשקיעים מייחס לביטקוין: 

ביטקוין כגידור פוטנציאלי נגד אינפלציה: 

אחד הטיעונים הבולטים של משקיעים בעד מטבע הביטקוין הוא הפוטנציאל שלו לשמש הגנה מפני אינפלציה. בניגוד למטבעות פיאט – הכפופים להתערבות הבנקים המרכזיים וניתנים לשינוי כמותי בכל עת, לביטקוין יש היצע סופי של 21 מיליון מטבעות, המתוכנתים לכרייה בקצב מוגדר מראש לאורך זמן. 

תכונה נדירה זו, לטענת התומכים, הופכת את הנכס לעמיד מטבעו בפני פיחות ולעיתים משמש מקלט בטוח בתקופות של חוסר יציבות כלכלית. אחת הדוגמאות הבולטות ביותר אלו מדינות שחוות אינפלציה גבוהה כגון ארגנטינה, טורקיה, רוסיה ועוד – בהן ניתן לראות שאזרחי המדינה מאמצים יותר ויותר את מטבע הביטקוין כאמצעי לשמירת ערך, בניגוד לאותן מטבעות פיאט שנחלשו משמעותית עקב ליקוי בניהול הכלכלי-מדיני של אותן ממשלות עד לרמה שישנם מטבעות פיאט שאיבדו מעל ל-90% מכוח הקנייה שלהם ב30 שנה האחרונות. 

בעוד שהמתאם ההיסטורי בין ביטקוין לאינפלציה חלש יחסית ואינו קיים זמן רב כמו נכסים אחרים (דולר, זהב ועוד), יש הטוענים שהוא ימשיך לצמוח ולהתפתח. ככל שהביטקוין יתבגר ויקבל אימוץ רחב יותר, המחיר שלו עשוי להיות קשור יותר לגורמים מאקרו-כלכליים, כולל ציפיות אינפלציה וריביות. 

השלכות על המדיניות המוניטרית המסורתית: 

הופעתו של הביטקוין מעלה גם שאלות לגבי עתידה של המדיניות המוניטרית המסורתית ויעילותה בעולם, בעיקר במדינות עולם ראשונות. כיום, ישנן מערכות פיננסיות מבוזרות שמאפשרות גלובליזציה רחבה יותר של נכסים ושירותים, מה שמחייב את הבנקים המרכזיים להתאים את הכלים והאסטרטגיות שלהם בכדי להתמודד עם אותם האתגרים שמציבים ביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים. 

עם זאת, חשוב לציין שתנודתיות במחיר של הביטקוין נותרה מכשול ואתגר משמעותי לאימוץ הנרחב כמכשיר פיננסי מיינסטרים. מידת התנודתיות (סטיית התקן) הגבוהה מקשה על עסקים ואנשים פרטיים להסתמך על ביטקוין עבור עסקאות יומיומיות או השקעות ארוכות טווח. עד שהתנודתיות הזו תתמתן, השפעתו של מטבע הביטקוין על הגזרה המקרו-כלכלית בעולם תישאר מוגבלת. 

עתיד המורכב מדו קיום? 

הקשר העתידי בין ביטקוין למקרו-כלכלה העולמית נותר לא ברור. אמנם לא סביר שיחליף לחלוטין את מטבעות הפיאט המסורתיים, אך לביטקוין יש פוטנציאל למלא תפקיד משמעותי בעיצוב הנוף הפיננסי של העתיד – כמגן נגד אינפלציה ואמצעי לשמירת ערך או כמערכת תשלומים גלובלית שאינה תלויה באף גורם ריכוז. תרחיש סביר אחד הוא עתיד של דו-קיום, כאשר ביטקוין ומטבעות מסורתיים מתקיימים במקביל במערכת פיננסית מגוונת ומקושרת יותר שתפתח גם מדיניות כלכלית, כזו שמכירה באופי המתפתח של כסף ובחשיבות הגוברת של נכסים דיגיטליים

לסיכום, ההשפעה של הביטקוין על מאקרו כלכלה גלובלית תהיה תלויה במשחק גומלין מורכב של התקדמות טכנולוגית, מסגרות רגולטוריות, התנהגות משקיעים והסביבה הכלכלית הרחבה יותר. ככל שהביטקוין ממשיך להתפתח ולהתבגר, ההשפעה שלו על המערכת הפיננסית העולמית תגדל בוודאות, ותדרוש שיקול דעת והתאמה מצד קובעי המדיניות (הממשלות והבנקים המרכזיים) ומשקיעים.

לחצו כאן כדי לקרוא על עשרת הבנקים המתקדמים ביותר באימוץ ביטקוין וקריפטו

לחצו כאן כדי לקרוא על 5 המיתוסים הנפוצים ביותר בהקשר לביטקוין

אלטשולר שחם הוריזון בע"מ, ח.פ. 515730695, בעלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב שמספרו 57767. החברה ו/או מי מטעמה אינם בעלי רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. אין באמור משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין באמור משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במוצרים או מכשירים פיננסיים כלשהם ואין בדברים משום הזמנה ו/או הצעה לביצוע פעולות במוצרים הנזכרים. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי ו/או לכך שהשקעה במטבעות דיגיטליים לא תגרום להפסד, ואף עד מלוא סכום ההשקעה. תחום המטבעות הדיגיטליים כרוך בחוסר וודאות רגולטורי, מיסויי ויישומי על ידי גופים שונים עמם נדרשים יחסי גומלין לצורך ביצוע פעולות, ועל מבצע פעולות במטבעות דיגיטליים להתייעץ עם יועצים מתאימים לפני ביצוע פעולות, על מנת להבין את מלוא השלכות פעולתו ואפשרותו להיפרע מהמטבעות בגין כך. החברה לא תהיה אחראית לכל נזק, ישיר או עקיף, שיגרם, אם יגרם, לצד כלשהו, כתוצאה מהסתמכות על מידע שנמסר על ידי החברה והעושה במידע שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד. החברה עשויה להיות מעורבת במגוון שירותים בתחום השירותים הפיננסיים, ובכלל זה בקשר למטבעות דיגיטליים, המכשירים הפיננסים והנכסים האמורים, וכן עשויה לקבל תגמול בגין שירותיה. מבלי לגרוע מכלליות האמור, החברה עשויה להחזיק ולסחור ובכלל זה במגמת קניה או במגמת מכירה עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה במוצרים או במכשירים הפיננסיים העולים מהמידע.

רוצים להצטרף אלינו? השאירו פרטים:

מילון מונחים

נלמד להכיר טוב יותר את עולם ההשקעות