ביטקוין והשפעתו הפוטנציאלית בגזרה המקרו-כלכלית:

תמונה של מטבע ביטקוין, התמונה היא קישור לעמוד מאמר בנושא השפעות מקרו כלכליות בשוק
ביטקוין, מטבע הקריפטו הראשון והבולט בעולם, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה במחיר ובאימוץ, שובה את תשומת ליבם של משקיעים רבים ומעורר לא מעט ויכוחים נוקבים בעולם הכלכלה והטכנולוגיה. אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של עלייתו הוא השפעתו הפוטנציאלית על המקרו-כלכלה העולמית. ככל שהפופולריות של עולם הקריפטו ממשיכה לגדול, כך גם גדל הצורך בשיטות אחסון שונות ואמצעי אבטחה בכדי להגן על אותם מטבעות ונכסים. השימוש במספר מפתחות פרטיים בארנקים מרובי חתימות מספק שכבת אבטחה נוספת עבור אותם מטבעות דיגיטליים ומבטל את הסיכון של נקודת כשל בודדת הקשורה בשמירה וקיום של מפתח פרטי אחד.

ביטקוין והשפעתו הפוטנציאלית בגזרה המקרו-כלכלית:

ביטקוין – המטבע הדיגיטלי הגדול והבולט בעולם, חווה בשנים האחרונות צמיחה אדירה במחיר ובאימוץ ששבתה את תשומת ליבם של משקיעים רבים. עם העלייה בעניין ובאימוץ, המטבע הצליח לעורר לא מעט ויכוחים נוקבים בעולם הכלכלה והטכנולוגיה. אחד ההיבטים המסקרנים ביותר של עלייתו הוא השפעתו הפוטנציאלית על הגזרה מקרו-כלכלה העולמית. 

בואו נצלול ונבחן את ההיבטים שקהל המשקיעים מייחס לביטקוין: 

ביטקוין כגידור פוטנציאלי נגד אינפלציה: 

אחד הטיעונים הבולטים של משקיעים בעד מטבע הביטקוין הוא הפוטנציאל שלו לשמש הגנה מפני אינפלציה. בניגוד למטבעות פיאט – הכפופים להתערבות הבנקים המרכזיים וניתנים לשינוי כמותי בכל עת, לביטקוין יש היצע סופי של 21 מיליון מטבעות, המתוכנתים לכרייה בקצב מוגדר מראש לאורך זמן. 

תכונה נדירה זו, לטענת התומכים, הופכת את הנכס לעמיד מטבעו בפני פיחות ולעיתים משמש מקלט בטוח בתקופות של חוסר יציבות כלכלית. אחת הדוגמאות הבולטות ביותר אלו מדינות שחוות אינפלציה גבוהה כגון ארגנטינה, טורקיה, רוסיה ועוד – בהן ניתן לראות שאזרחי המדינה מאמצים יותר ויותר את מטבע הביטקוין כאמצעי לשמירת ערך, בניגוד לאותן מטבעות פיאט שנחלשו משמעותית עקב ליקוי בניהול הכלכלי-מדיני של אותן ממשלות עד לרמה שישנם מטבעות פיאט שאיבדו מעל ל-90% מכוח הקנייה שלהם ב30 שנה האחרונות. 

בעוד שהמתאם ההיסטורי בין ביטקוין לאינפלציה חלש יחסית ואינו קיים זמן רב כמו נכסים אחרים (דולר, זהב ועוד), יש הטוענים שהוא ימשיך לצמוח ולהתפתח. ככל שהביטקוין יתבגר ויקבל אימוץ רחב יותר, המחיר שלו עשוי להיות קשור יותר לגורמים מאקרו-כלכליים, כולל ציפיות אינפלציה וריביות. 

השלכות על המדיניות המוניטרית המסורתית: 

הופעתו של הביטקוין מעלה גם שאלות לגבי עתידה של המדיניות המוניטרית המסורתית ויעילותה בעולם, בעיקר במדינות עולם ראשונות. כיום, ישנן מערכות פיננסיות מבוזרות שמאפשרות גלובליזציה רחבה יותר של נכסים ושירותים, מה שמחייב את הבנקים המרכזיים להתאים את הכלים והאסטרטגיות שלהם בכדי להתמודד עם אותם האתגרים שמציבים ביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים. 

עם זאת, חשוב לציין שתנודתיות במחיר של הביטקוין נותרה מכשול ואתגר משמעותי לאימוץ הנרחב כמכשיר פיננסי מיינסטרים. מידת התנודתיות (סטיית התקן) הגבוהה מקשה על עסקים ואנשים פרטיים להסתמך על ביטקוין עבור עסקאות יומיומיות או השקעות ארוכות טווח. עד שהתנודתיות הזו תתמתן, השפעתו של מטבע הביטקוין על הגזרה המקרו-כלכלית בעולם תישאר מוגבלת. 

עתיד המורכב מדו קיום? 

הקשר העתידי בין ביטקוין למקרו-כלכלה העולמית נותר לא ברור. אמנם לא סביר שיחליף לחלוטין את מטבעות הפיאט המסורתיים, אך לביטקוין יש פוטנציאל למלא תפקיד משמעותי בעיצוב הנוף הפיננסי של העתיד – כמגן נגד אינפלציה ואמצעי לשמירת ערך או כמערכת תשלומים גלובלית שאינה תלויה באף גורם ריכוז. תרחיש סביר אחד הוא עתיד של דו-קיום, כאשר ביטקוין ומטבעות מסורתיים מתקיימים במקביל במערכת פיננסית מגוונת ומקושרת יותר שתפתח גם מדיניות כלכלית, כזו שמכירה באופי המתפתח של כסף ובחשיבות הגוברת של נכסים דיגיטליים

לסיכום, ההשפעה של הביטקוין על מאקרו כלכלה גלובלית תהיה תלויה במשחק גומלין מורכב של התקדמות טכנולוגית, מסגרות רגולטוריות, התנהגות משקיעים והסביבה הכלכלית הרחבה יותר. ככל שהביטקוין ממשיך להתפתח ולהתבגר, ההשפעה שלו על המערכת הפיננסית העולמית תגדל בוודאות, ותדרוש שיקול דעת והתאמה מצד קובעי המדיניות (הממשלות והבנקים המרכזיים) ומשקיעים.

לחצו כאן כדי לקרוא על עשרת הבנקים המתקדמים ביותר באימוץ ביטקוין וקריפטו

לחצו כאן כדי לקרוא על 5 המיתוסים הנפוצים ביותר בהקשר לביטקוין

הוריזון נכסים דיגיטליים בע"מ, ח.פ. 515730695, בעלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב שמספרו 57767. אין באמור משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ו/או משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במוצרים או מכשירים פיננסיים או נגזריהם ו/או המלצה לביצוע פעולות כלשהן ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, במיוחד בשים לב לחוסר הוודאות הרגולטורי, המיסויי והיישומי לרבות אפשרות שימוש במטבעות הדיגיטליים או תוצריהם כלל. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי ו/או לכך שהשקעה ו/או פעולה במטבעות דיגיטליים לא תגרום להפסד, ואף עד מלוא סכום ההשקעה. תוכן זה הינו בגדר תוכן פרסומי ואינו מהווה הצעה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא והוא מפורסם כמידע כללי בלבד. הוריזון נכסים דיגיטליים בע"מ אינה אחראית לנכונותם או לשלמותם של התכנים המוצגים.

רוצים להצטרף אלינו? השאירו פרטים:

מילון מונחים

נלמד להכיר טוב יותר את עולם ההשקעות