בסרטון זה נחקור את סוגי הארנקים הקיימים – ארנקים קרים וחמים, ונבין כיצד ניתן לאחסן ולשמור על המטבעות הדיגיטליים שלנו.
נגן וידאו
עולם הקריפטו מעניין אתכם?
בין אם אתם מומחים או עושים את הצעדים הראשונים שלכם בתחום, סדרת הסרטונים הבאה היא עבורכם!
בסרטון זה נחקור את סוגי הארנקים הקיימים – ארנקים קרים וחמים, ונבין כיצד ניתן לאחסן ולשמור על המטבעות הדיגיטליים שלנו.
אם נתקלתם לפחות פעם אחת במושג – ביטקוין, הסרטון הבא הוא עבורכם!
בסרטון זה אנו נסקור את כל מה שצריך לדעת כדי לבצע רכישה בטוחה של מטבעות דיגיטליים.
בואו ללמוד על המערכת הטכנולוגית שמאפשרת לכל הקסם של עולם הקריפטו להתרחש!
מטבע האיתריום הוא אחד הפרויקטים המצליחים ביותר של עולם הקריפטו, צפו בסרטון ולמדו על המערכת המדהימה הזו שנוצרה ע״י בחור בן 19 בלבד.
מגוון מאמרים וכתבות על עולם הקריפטו, מוזמנים לקרוא!
No posts available
מה זה ביטקוין? חוזה חכם? ארנק דיגיטלי? בואו נבין בקצרה מה אומר כל מונח.
» המטבע הדיגיטלי הראשון שהונפק לראשונה בשנת 2009 על ידי סטושי נקמוטו שלא באמת יודעים מיהו. ביטקוין הוא המטבע בעל השווי שוק הגדול ביותר מבין המטבעות נכון להיום. ברשת הביטקוין מתווספת כמות קבועה של מטבעות אחת ל-10 דקות (בממוצע), בקצב שיורד ב-50% בכל ארבע שנים (כל 210,000 בלוקים שנכרים לייתר דיוק), כך שהיא צפויה להיפסק בשנת 2140 עם מחזור מטבעות בסך 21 מיליון מטבעות ביטקוין שאי פעם יווצרו.
» הינה מערכת קוד פתוח ליצירת קוד על גבי בלוקציין מבוזר, שנוצרה ב2013 ע״י ויטאליק בוטרין לצד מפתחים נוספים. פלטפורמת האיתריום היא החלוצה בנושא פיתוח מטבעות ואתרים מבוזרים המתבצע בפומביות מוחלטת ובקוד פתוח על גבי הבלוקציין. כל הפעילות מתנהלת ע״י חוזים חכמים, שהם בעצם תוכנות מחשב שמבצעות פעולות באופן אוטומטי, פומבי ובלתי ניתן לשינוי בהסכמה משותפת של משתמשי הרשת.
» ספר חשבונות מבוזר ציבורי שבו נרשמות ומתועדות כלל הטרנזקציות הנעשות במטבעות דיגיטליים הרצות על רשת הבלוקציין. מדובר למעשה בתשתית מיחשוב שמאפשרת פעילות בין צדדים שונים ללא צורך במתווך צד שלישי שמהווה יישות ניהול מרכזית. הגורם המנהל מוחלף, למעשה, ב"בלוקים" מוצפנים של מידע, אותם משתפים ברשת תקשורת P2P (Peer to Peer) יש להבחין בין בלוקצ׳יין ציבורי ללא גורם מתווך לבין בלוקצ׳יין פרטי שבו משתמשות חברות לשימושן הפרטי.
» מטבע דיגיטלי שמגובה (לכאורה) וצמוד למטבע פיאט (לדוגמא, דולר או אירו) ומשמש כאפשרות יציאה ממטבע דיגיטלי (כדוגמת ביטקוין ואיתריום) אל מטבע דיגיטלי שצמוד לדולר או סל מטבעות. המטרה היא שבעת מכירה של מטבע דיגיטלי, במקום לצאת לדולר רגיל שאינו קיים בחלק גדול מהבורסות בגלל שאינן מפוקחות יוצאים אל מטבע יציב וכך למעשה אתה נמצא כביכול במטבע שצמוד לדולר.
» מערכות מיחשוב מתאימות עם שבבי מחשב יעודיים, המכונים ASICs (מעגל משולב ספציפי ליישום) שבאמצעותם מבצעים את תהליך אחסון היסטוריית הטרנזקציות של ביטקוין, ולביצוע עסקאות של שליחת וקבלת ביטקוין. בכל 10 דקות נוצר בלוק עם טרנזקציות ועבור כל בלוק מחולקים 6.25 ביטקוין בין הכורים כמענק על ביצוע הפעולה. בכל ארבע שנים המענק הזה מחולק בשניים כך שבחודש מאי 2024 יהיה את אירוע החציה הרביעי ואז הכורים יקבלו 3.125 ביטקוין על כל בלוק.
» חוזה חכם (Smart Contract) הוא פרוטוקול מחשב המיועד לאפשר, לאמת ו/או לאכוף באופן דיגיטלי את המו"מ או הביצוע של חוזה. זוהי למעשה קבוצת פקודות והתניות, הכתובה בשפת תוכנה ויושבת על גבי טכנולוגיית הבלוקצ'יין. החוזים החכמים(Smart Contracts) מאפשרים להעביר כספים, וכל סוג נכס או ערך בצורה שקופה ומבוזרת, ללא צד שלישי או מתווך, ולבצע עסקאות אמינות, ניתנות למעקב ובלתי הפיכות. חוזה חכם (Smart Contract) עובד בצורה אוטומטית בהתאם לתנאים והמגבלות שהוגדרו בפרוטוקול הספציפי שלו – כאשר תנאי העסקה מתקיימים (כמו תאריך מסוים), החוזה יצא לפועל באופן מידי ואוטומטי; מנגנון של "אם ואז" שאינו דורש מעורבות חיצונית. שני צדדי החוזה נשארים אנונימיים, אולם החוזה עצמו יושב על ספר החשבונות המבוזר הציבורי (הבלוקצ'יין) והוא שקוף לחלוטין.
» ארנק המשמש לשמירה ואיחסון של מטבעות דיגיטליים. תוכנת הארנק מתחברת לרשת הבלוקצ׳יין ובאמצעותו ניתן לבצע העברה של מטבעות מארנק לארנק. לכל ארנק קיים מפתח ציבורי Public Key שהוא צירוף של מספרים ואותיות וניתן לדמות אותו למספר חשבון הבנק שלנו וקיים גם מפתח פרטי (מערכת של סיסמאות) Private Key שבאמצעותו ניתן לגשת לארנק. חשוב לדעת כי ישנם סוגי מטבעות שונים הרצים על טכנולוגיות שונות ולכן כתובת ארנק ספציפית לא תתאים לכל המטבעות. לדוגמא, לביטקוין קיים סוג אחד של כתובת ולאיתריום קיים סוג אחר של כתובת. יש להבחין בין ארנק חם לארנק קר.
» מערכת פיננסית מבוזרת שעושה שימוש באפליקציות מבוזרות הידועות בשם DApps (Decentralized Apps) בעולם ה Defi נכללים פיקדונות, הלוואות, בורסות שרצות על רשת הבלוקצ'יין, בעיקר רשת איתריום.
» אז מה זה בעצם סאטושי?
המונח ׳סאטושי׳ מייצג יחידות מידה קטנות של הביטקוין, ז״א שביטקוין אחד יכול להתחלק למאה מיליון יחידות, כלומר סאטושי אחד שווה = 0.00000001 ביטקוין.
כמו שלשקל יש אגורות ולדולרים יש סנטים, כך גם הביטקוין מתחלק ליחידות מידה קטנות יותר.
חלוקת ביטקוין ליחידות מידה קטנות הכרחית ביותר כדי להקל על עסקאות מיקרו, כמו קניית קפה ומוצרים שונים שעלותם נמוכה יותר מערך ביטקוין שלם.
» צומת הוא מחשב שמריץ את תוכנת הביטקוין. צמתי ביטקוין שולחים ומקבלים עסקאות בזמן אמת ומאמתים מול צמתים אחרים ברשת. צמתים אלו משתפים פעולה עם הכורים כדי לשמור על שלמות המערכת.
מה זה ביטקוין? חוזה חכם? ארנק דיגיטלי? בואו נבין בקצרה מה אומר כל מונח.
כתבות ממיטב המומחים בתחום כותבים על הוריזון אלטשולר שחם ועל קריפטו
כניסתה של חברת הוריזון, הפלטפורמה לסחר במטבעות דיגיטליים של אלטשולר שחם, מהווה צעד משמעותי בהסדרה והמוסדיות של תחום זה עבור לקוחות ישראלים. כחברת בת של אלטשולר שחם, בית ההשקעות הוותיק והמוכר, הוריזון מציעה שירותי קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים תחת פיקוח רגולטורי של רשות שוק ההון.
רכישת נכסים דיגיטליים מגורם שאינו מוכר ומפוקח עלולה להסתיים במפח נפש.
אלטשולר שחם הוריזון מציעה מנגנון ייחודי, שקוף ובטוח לרכישת נכסים דיגיטליים, בשיתוף המערכת הבנקאית.
קצת רקע על הוריזון:
אלטשולר שחם הוריזון מציעים שירותים בתחום הקריפטו בשיתוף המערכת הבנקאית,
באמצעות השירות שהוריזון מציעים תוכלו לבצע רכישות ומכירות של מטבעות קריפטו בקלות, בביטחון רב ובנגישות למערכת הבנקאית.
הוריזון מבית אלטשולר שחם תתמקד בנתיים בקנייה ומכירה של ביטקוין, איתריום ומגוון מטבעות נוספים.
המנכ״ל אילן שטרק: ״הפעילות תיעשה במעגל סגור עם המערכת הבנקאית״
הוריזון נכסים דיגיטליים בע"מ, ח.פ. 515730695, בעלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי – מורחב שמספרו 57767. החברה ו/או מי מטעמה אינם בעלי רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. אין באמור משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לחץ כאן להמשך קריאת ההערות המשפטיות